Hír: Long Road – Sorsunk Útján - lemezkritika
(Kategória: Lemezkritika)
Küldte: Andrea
hétfő 13 január 2014 - 21:41:50

Úristen, hogy repül az idő! Kicsit meglepődtem, mikor drága főszerkesztőm elküldte nekem a Long Road első albumának online elérhetőségét, hisz mint ha csak tegnap írtam volna a debütáló Álmatlanság kislemezükről. És való igaz, 2012 nyara óta nem telt el túl sok idő...legalábbis annyi nem, ami egy ekkora előrelépést indokolttá tenne.

Bevallom férfiasan ledöbbentem, hisz a már említett, majd két évvel ezelőtti bemutatkozó EP – a rajta található dalok mindegyike szerepel a lemezen - is meggyőzött, de mint akkor is leírtam, a zenekar frontemberét és a már jelentős szakmai tapasztalattal bíró dobosát kivéve szemtelenül fiatal tagokból áll ez a társaság. Ahhoz meg végképp túl fiatalokból, hogy késő harmincasokat megszégyenítő hitelességgel tolják a 80'-as években virágkorát élő ultradallamos Hard Rock muzsikát.

Egyetlen negatívumot tudok felsorolni csupán velük kapcsolatban, méghozzá azt, hogy ebben a műfajban „megváltani a világot” már lehetetlen küldetés. Az embernek folyamatosan megvan az a kétélű érzése, hogy az épp soron következő dalt, már hallotta valahol. Ez egyrészt nagyon jó, mert hamar beeszi magát a tisztelt nagyérdemű hallójárataiba, és simán háromszor végig lehet hallgatni a lemezt anélkül, hogy unalmassá válna. Másrészt viszont ott van a veszélye annak, hogy az anyag nem fog különösebben kiemelkedni a közegből, holott nagyon is megérdemelnék a srácok.

Ez egy olyan zene, amit nem lehet nem szeretni. Tökéletes, vigyorogva utazós Rock muzsika, de mint ahogy a jó sommelier mondaná, „minden alkalomhoz illik”. Ezt a zenét nyugodtan üvöltetheted a kocsidban, betolhatod halkan egy baráti sörözés háttérzajának, vagy épp hanyatt döntheted rá a kiválasztott hölgyet/urat és biztos vagyok benne, hogy élőben is megfelelő élményfaktort eredményez.

Mindent összefoglalva, a „Sorsunk Útján” egy baromi jó kis lemez, és a ma divatos hipszter kifejezéssel élve, kimaxolták a stílust, sőt kicsit túl is nyújtózkodtak a kereteken. Még a „Hajsza” című dalt felvezető, önmagában amúgy elég mókásnak ható „tipikus trance” billentyűtémát is úgy odapakolták, hogy cseppet sem hat gagyinak, annál inkább megadja a kezdő lendületet, ami a következő kilenc tételnél sem hagy alább, maximum mint minden útnak, ennek is megvannak a maga fürge lejtői és lassabb kapaszkodói. Jó az egész, úgy ahogy van, még azzal az egy két megnevezni nem kívánt gyenge pontjával együtt is, mert ha meg azok nem lennének, akkor már-már gyanús lenne.


Itt te is meghallgathatod:

http://longroad.bandcamp.com/

Itt pedig a 2012-es EP-ről olvashatsz:
http://www.metalkilincs.hu/news.php?extend.227.4

Novák Árpád


Ezen hír származási helye: Metalkilincs
( http://www.metalkilincs.hu/news.php?extend.1209 )