Hír: Radzeer – Itt az igazi szerelem a zene” - Interjú
(Kategória: Interjú)
Küldte: Andrea
hétfő 01 július 2019 - 16:41:36


Három lelkes és elkötelezett zenész, akik akkor sem adják fel, amikor egy negyedik tag elveszti a lelkesedését. Keresnek egy új és friss erőt, aki hozzájuk hasonló lelkesedéssel tolja velük a rákenrollt Ők a Radzeer, immáron újra négy taggal. Erről és sok minden másról beszélgettünk a srácokkal.

Túl vagytok egy tagcserén. Mennyit vesz ez ki egy zenekarból?

F.Laci: Egy részről annyit, amennyi idő alatt meg lehet találni egy jó gitárost, és bár tudjuk, hogy ”belőlük sok van” de aztán kiderül, hogy annyira mégse..! Más részről, amíg megtanulja a számokat és kialakul egyfajta közös zenei gondolkodás ami az egyik legfontosabb... Mindig azt mondom nem elég tudni egy nótát, azt mint zenekar kell tudni, együtt kell tudni jól eljátszani. Ja és persze nem elhanyagolható az sem, hogy emberileg is találjunk egymásra. Ez mind idő, és az idő ebben az esetben relatív, hiszen csak a végeredmény számít! Ne legyen félsiker, csakis kerek egész!

Én ezt valahogy úgy képzelem, mint egy párkapcsolatot. Az egyik fél már nem teszi oda magát igazán. Nagyon rossz a hasonlat?

S.Laci: Nem, egyáltalán nem rossz a hasonlat! A Radzeer zenekar számunkra egy kollektíva, egy olyan egység, ahol mindenkinek megvan a dolga. Ha az egyik tag ”gyengébb”, őt a többiek csak egy ideig tudják húzni felfelé, amíg hagyja magát. Hát igen, szóval majdnem olyan mint egy házasság, de itt az igazi szerelem a zene és ha ehhez van partner az a hab a tortán!


Hol találtatok rá az új gitárosra? Mit kell róla tudni?

J.Tamás: Viktor a hirdetésünkre jelentkezett. Nagyon lelkes és tehetséges gitáros, aki már gyerekkora óta gitározik. Eddig picit más stílusban mozgott mint a Radzeer, de természetesen nálunk is megállja a helyét Viktor már egy fiatalabb korosztályhoz tartozik, de pont emiatt is tud frissességet vinni a zenébe, és a zenekarba egyaránt. Laza, korrekt srác, 100%-ban illik a csapatba emberileg és zeneileg egyaránt!

Sajnos egy tag kiválása után a terveket is át kell újra gondolni. Most az új felállással mik a tervek az év végéig?

S.Laci: Ez a nyári szezon már sajnos elment és vele a fesztiválok is, de nem csüggedünk, mert még előttünk az ősz és persze a tél! A budapesti, vidéki klubokat megcélozva szeretnénk ismét a vérkeringésbe kerülni, és remélhetőleg sok-sok hálás embernek fogunk tudni zenélni!

Új nóták azért születtek a kényszerpihenő alatt?

F.Laci: Természetesen! Az élet nem állt meg, a fejünk tele van új ötletekkel, az ötletekből pedig előbb-utóbb dalok lesznek. A Radzeer háza táján nincs megállás!

Ha igen, mikor hallhatja őket a közönség?

J.Tamás: Jelen pillanatban is zajlanak a felvételek, mert a közeljövőben szeretnénk egy új 3 számos maxival előrukkolni, amin persze már Viktorral közösen szerepelnénk, így négyesben:

- Fazekas László - ének, gitár
- Bobák Viktor - szólógitár, vokál
- Juhász Tamás - basszusgitár, vokál
- Soós László - dob


Apropó közönség! Hol lesztek láthatóak és hallhatóak legközelebb?

S.Laci: Az apropókat szeretjük, mert lehet minket látni és hallani Ahogy az előbbiekben említettem ősztől, - ami annyira nem is ősz - ismét elindulunk. Augusztus 31-én Budapesten játszunk, az S8 Underground Klubban, majd október 5-én Csepelen a Route 66-ban lehet látni a Radzeer-t, remek bandákkal együtt. Szeretném hozzátenni, hogy a hangélmény mellett a vizuális élmény sem elhanyagolható! Szépek vagyunk na…

Köszönjük az interjút!


Facebook oldal: https://www.facebook.com/radzeer.zenekar/
Visszatérő koncert esemény: https://www.facebook.com/events/541166373373140/Ezen hír származási helye: Metalkilincs
( http://www.metalkilincs.hu/news.php?extend.4071 )