Hír: Rockváltó - Burning Full Throttle
(Kategória: Rockváltó)
Küldte: Andrea
péntek 05 október 2012 - 13:21:00

Egy újabb stoner bandával fogtok most megismerkedni. Ők a budapesti Burning Full Throttle, akik egy 2009-ben megjelent EP boldog tulajdonosai és szintén boldog tagjai Magyarország egyre népesebb stoner közösségének.

Bár mostanában már ritkábban teszem, de nálatok ismét muszáj megkérdeznem: Honnan ez a hangzatos név?

Hát nem tudom mért érezted így, hehe. Az első koncertünkön valamit rá kellett írni a plakátra és nem jutott jobb az eszünkbe. De mivel ez a műfaj nem a megfejtésről szól, nem zárkózunk el az ehhez tartozó kliséktől sem. Egyébként akkoriban ment az egyik tv adón egy hasonló című műsor, innen ered a név.

A zenekar 2009-ben másodszorra alakult meg, és még abban az évben egy 4 számos EP-vel indítottatok. A Shock Magazin írt erről egy nem túl jó kritikát, de legalább írt Más visszajelzés is érkezett?

A mi szemszögünkből annyira nem volt rossz a kritika, mivel csak a hangzást meg az éneket húzták le. Ez előbbi anyagi kérdés, az utóbbi meg mindig sarkalatos pontja volt a zenekarnak. Igazából sosem találtunk megfelelő énekest, viszont szeretünk zenélni és nem esünk kétségbe, ha nem egy Kyle Thomas kopogtat be a próbaterem ajtaján. Másoktól is hasonló véleményt kaptunk, hogy frankó a zene, csak a felvétel minősége hagy maga után kívánnivalót. Azóta már kétszer is változott kicsit a felállás. Az énekes szerepét Andris, a basszusgitárosunk vállalta magára, és szerencsére az eddigiek közül az ő hangja illik legjobban a zenéhez.


A sokadik interjút készítem stoner bandával és egyértelműen látszik, hogy a Stoner blog által "begyűjtött" zenekarok egy remek kis közösséget alkotnak. Nincs rivalizálás?

De, néha ketrecharcban döntjük el a nézeteltéréseinket, á dehogy. Nincs kivel és mivel rivalizálni, tudjuk, hogy mi a helyzet a zeneiparban Magyarországon és nem kergetünk hiú ábrándokat. Csak egyszerűen jól akarjuk érezni magunkat. Arról nem is beszélve, hogy ez egy baráti társaság, amit a zene köt össze, néha összejövünk és jókat zenélünk. Személy szerint mi nagyon örülünk, hogy vannak még ilyen emberek, csoportok és oldalak, mint a Stoner.blog a StoneRise, vagy a The Mother Road, akik ezt a műfajt próbálják népszerűsíteni itt Magyarországon ezzel is bővíteni ennek a baráti közösségnek a számát.

Ahogy látom sokat koncerteztek. Budapesten inkább, vagy vidéken is?

Főleg Budapesten, de ez nem koncepció nálunk csak eddig így alakult. Szívesen mennénk többet vidékre, csak sajnos nem sok arrafelé a kapcsolatunk.

Az év elején a francia Human Jail vendégei voltatok Sárváron. Hogy kerültek ide franciák? Volt részetek a szervezésben? Milyen tapasztalatokkal zártátok a koncertet?

Nem volt részünk a szervezésben, ez a felkérés számunkra is kellemes meglepetés volt. A koncert létrejöttét, a Láthatatlan Sárvár keretein belül működő Alternatív Zenei Klub, azon belül is Benkő Gábornak köszönhetjük. A pince klub ahol játszottunk nagyon hangulatos hely, a sárvári vár területén belül van. A koncertet nagyon élveztük, bár nem volt telt ház, de a közönség annál lelkesebb volt. Természetesen a franciákat is megtanítottuk pár magyar szóra és leteszteltük folyadék tűrőképességüket, és egy estére, ha nem is villa, de várlakók lehettünk.

2009-ben volt a kislemez, a First Gear, azóta gondolom születtek új dalok. Vannak ezzel kapcsolatban terveitek?

A mostani fellépéseinken szinte csak új dalokat játszunk, bár aki az utóbbi egy évben jár a koncertjeinkre, azoknak már annyira nem új. A lemez felvétele is folyamatban van, szerencsére megtaláltuk azt az embert, aki mind szakmailag, mind hozzáállást tekintve nekünk a legmegfelelőbb.

Mivel ez a Rockváltó, most ajánlanotok kell egy zenekart és azt is meg kell indokolni, hogy miért pont őket választottátok.

A SPACEDUST zenekart ajánljuk, mert jók, mert ígéretesek, mert stoner...

https://www.facebook.com/stinker70


Boltsek AndreaEzen hír származási helye: Metalkilincs
( http://www.metalkilincs.hu/news.php?extend.448 )