Hír: Rockváltó - Spacedust
(Kategória: Rockváltó)
Küldte: Andrea
csütörtök 25 október 2012 - 14:58:31

Ismét a Stoner közösség egyik zenekara következik a sorban, viszont ezzel az interjúval ez a tendencia megdőlni látszik majd. Erről majd a végén, most ismerkedjünk meg a Spacedust zenekarral!

Elég fiatal a formáció. Milyen zenekarokban zenéltetek korábban?

Gábor: Másfél éve ez a felállás, azelőtt más néven kéttagú zenekarként már alakult a dolog. Én amellett a basszusgitárosunk másik bandájában, a Másik Szobában zenéltem egy ideig, de már az előtt is ismertem Dzsészit. Jácint a Másik Szoba előtt a Big Happy Woman Church-ben is gitározott, amíg két éve meg nem szűnt. Viktor és Matyi többek között pedig a Standing Hollow-t erősítette.

Matyi: Korábbi zenekarok ahol énekeltem: Elnapolva, Standing Hollow, Q.V.A. projekt, Junkdrive

Részt vettetek az R33 tehetségkutatón? Milyen sikerrel és milyen tapasztalatokat szereztetek?

Gábor: Az első fordulót értük meg, nem jutottunk tovább, viszont egy őszinte és jó kritikát kaptunk a szakmai zsűritől, amire szerintem büszkék lehetünk.
Amennyire látom, elég aktívan koncerteztek. Mekkora rajongóbázist sikerült összeszednetek ez idő alatt?

Gábor: Szeptember vége nagyon jó volt nekünk, az a két buli egyaránt jól sikerült, az Angertea lemezbemutatón való részvétel pedig tényleg megtiszteltetés a számunkra. Jó, hogy végre egy estén léphettünk fel velük és a Derenggel is. Másnap a Tündérgyárban pedig a Grizzly és Burning Full Throttle társaságában csináltunk egy bulit. November 10-re már van egy koncert betervezve, és azután is lesznek még, csak a hely és időpont (meg minden más) kérdéses. Most csak ősszel, annyi bulink lesz (vagy több), mint korábban egy év alatt. De többel is ellenénk.

Matyi: A “rajongók” ráérős tempóban csatlakoznak a végtelen space-desert misszióhoz. Úgy tudnánk ezt jellemezni mint egy kényelmes repülő utat. A boarding már javában tart, az utasok nyugodt tempóban érkeznek, a felszállásra pedig így vagy úgy, de mindenki megérkezik...


Van valami komoly tervetek is a zenéléssel, vagy ez inkább örömzenélés?

Gábor: Alapvetően szórakoztatni szeretnénk a zenénkkel, a közönséget és magunkat is. Elvárásaink nem nagyok, szeretnénk sok zenekarral megismerkedni, összebarátkozni és sokfelé fellépni az országon belül, és akár néhány környező országban is. Akikkel beszéltem ismerős zenészek, mindannyian örülnek, hogy ugyan vannak problémák, de egy jó, családias hangulat uralkodik a hazai Stoner közösségen belül.

Jácint: Részemről a legnagyobb öröm az lenne, ha elérnénk, hogy egyszer majd kultusz-zenekarként említsenek minket, írni egy underground körökben nagyra becsült albumot, ilyesmi. Ez persze egyelőre csak ábrándozás, miután eléggé az elején vagyunk még a dolgoknak. A médiába, TV-be való bekerülésben nem bízom, ahogy a legtöbb laikus ember jóízlésében sem Illetve sokat jelentene nekem, ha a későbbiek folyamán méginkább egyedi ízt tudnánk vinni a zenénkbe, hogy ne legyünk könnyen összekeverhetők az egyébként nem kis számú hazai és külföldi stoner együttessel.

Általában több zenekaros bulikon vesztek részt, főleg a többi stoner taggal. Próbálkoztatok már önálló bulival is?

Gábor: Érdekes volt az első néhány koncertünk megszervezése, a decemberiben én is aktívan részt vettem, az elsőt még júniusban meg én szerveztem, de mindig megkaptam a kellő elméleti támogatást a stílusban jártas ismerőseimtől. A sok fellépő a december bulin volt igazán vicces, amikor kilenc fellépő mellett még sorban álltak a zenekarok, hogy jönnének. Az Angerteaval való közös koncerthez nagy szerencse is kellett, ami akkor éppen nagy örömünkre megvolt. Továbbra is én szervezem a koncertjeinket, bár néha elég nehéz megtalálni azokat a zenekarokat, akikkel minden úgy megy, ahogy kell.

Ha jól tudom, épp stúdióztok. Mi lesz belőle? Hány nóta, milyen formában, mikor stb.

Gábor: Igen, így van, végre minden stimmel, és felvehetjük az eddigi számokat. Publikálni november végén, december elején fogjuk, hogy hogyan, az még nem teljesen tiszta. De az biztos, hogy letölthető lesz, mert valószínűleg úgy tud a legjobban elterjedni. CD-t / BASF chrome kazit, meg talán tavasszal készítünk majd belőle.

Mivel ez a Rockváltó, nektek is ajánlanotok kell egy zenekart interjúra és meg kell indokolni, hogy miért pont ők.

Angertea. Az új lemezük zseniális.


Boltsek Andrea


Ezen hír származási helye: Metalkilincs
( http://www.metalkilincs.hu/news.php?extend.490 )